ponedeljak, 29 februar 2016 10:26

alt

Dikaprio je za Oskara bio nominovan četiri puta


Leonardo Dikaprio dobio je sinoć svog prvog Oscara za ulogu u filmu "Povratnik" meksičkoga reditelja Alehandra Inarritua, koji je drugu godinu za redom dobio Oskara za najbolju režiju, dok je Oskar za najbolju glavnu glumicu pripao Brie Larson za ulogu u filmu "Soba".

Dikaprio je tokom dvadesetpetogodišnje karijere za Oskara bio nominovan četiri puta, triput za glavnu ulogu (Avijatičar, Krvavi dijamant i Vuk s Wall Streeta) i jednom za sporednu (Što muči Gilberta Grapea).

Ove godine je smatran favoritom za Oskara za ulogu teško povređenog lovca koga nakon napada medveda ostali članovi ekspedicije ostavljaju da umre. U borbi za preživljavanje njegov lik Hugo Glass probija se kroz snegom pokrivene šume do logora.

Nakon formalnih zahvaljivanja filmskoj ekipi, roditeljima i prijateljima, pomenuo je svoju omiljenu temu:

- "Povratnik" je i priča o odnosu čoveka sa svetom prirode, svetom koji nam je 2015. dao najtopliju godinu u zabeleženoj istoriji. Klimatska promena je stvarna i dešava se sada. To je najveća opasnost sa kojom se naša vrsta suočava i moramo zajedno da radimo na njenom zaustavljanju. Moramo da podržimo svetske lidere koji ne govore u ime velikih korporacija i zagađivača, već u ime celog čovečanstva, u ime domorodačkih naroda i milijardi neprivilegovanih koji će ovim biti najviše pogođeni. To moramo da uradimo za decu naše dece i one čije glasove guše pohlepni političari. Hajde da ne uzimamo ovu planetu zdravo za gotovo - poručio je Leo sa pozornice.Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop