Notice: Undefined property: stdClass::$preview in /home/trac/public_html/components/com_jomcomment/views.jomcomment.php on line 302 Notice: Undefined property: stdClass::$preview in /home/trac/public_html/components/com_jomcomment/views.jomcomment.php on line 524
subota, 13 septembar 2008 14:51


Emir Kusturica mogao bi da se nađe u problemu jer meštani Tare ne dozvoljavaju da gradi na njihovom imanju!

 


Uredba Vlade Srbije kojom je nedavno Park prirode "Šargan - Mokra Gora", sa dosadašnjih 3.678 hektara proširen za još oko 5.500 hektara na obroncima Tare, naišla je na nerazumevanje i oštar protest meštana Kremana, Bioske, Stapara i Vrutaka, koji na tom području imaju privatna imanja. Meštani tih užičkih sela svoj gnev su iskazali na zboru u Kremnima, protestujući protiv takve odluke Vlade, ali i protiv proslavljenog režisera Emira Kusturice, direktora Parka prirode, čijim je organima povereno sprovođenje uredbe.

 

Prema tumačenju mestana, koji u rejonima Ljutog i Dobrog polja na Tari imaju vlastite posede, proširenjem Parka prirode oni gube pravo da raspolažu svojom imovinom. Oni smatraju da neće moći da koriste pašnjake, da obrađuju zemljišta, seku šume niti da grade kuće na svojoj zemlji, što Kusturica odvacuje kao neistinu i u prvi plan ističe nezadovoljstvo onih kojima se sprečava divlja stambena izgradnja na tom području.

 

Kusturica je rekao meštanima Kremana i drugih sela da proširenjem parka prirode na obroncima Tare, koje se stavljaju pod zaštitu dobara treće kategorije, gradnja nije zabranjena, ali u skladu s propisima a ne na divlje i gde korisćenje šume regulišu propisi "Srbija šuma".


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (1)add comment

Zagi said:

...
Svugdje "para buši di burgija neče"
14. 09. 2008

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop