subota, 21 jul 2018 07:31

alt

Brojne izložbe, radionice, monodramaSabora će biti održan 21. i 22.jula u Prislonici.  Domaćin manifestacije biće Slavica Đukić Dejanović, ministarka u Vladi Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku. Starešina Sabora je Bora Dugić, a  umetnički direktor  etnomuzikolog Svetlana Azanjac. Sabor će posetiti ambasador Kine u Srbiji  Li Mančang. Gost – domaćin Sabora biće opština Rača. U okviru izdavačke delatnosti manifestacije biće objavljeni  zbornik eseja Miodraga Azanjca pod nazivom Srpska umetnost flaute, frula – flauta od iskona i tradicionalno list Frula.

I ove, kao i prethodnih godina program Sabora je veoma bogat i kvalitetan. Predsaborske aktivnosti su počele u aprilu. Programom su predviđene brojne izložbe, radionice, monodrama o kralju Petru II Karađorđeviću „Kraljev put“, besede pod Vujnom, takmičenje u pripremanju starih jela. Sabor će otvoriti Vujanska dobrodošlica u subotu,  21.jula,  u 14 časova polaganjem venaca na spomen ploču  osnivača Sabora i podizanjem saborske zastave i zastave Republike Srbije.

U videu koji sledi pogledajte kako je bilo prošle godine:

Izvor: ozonpress.net


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop