utorak, 21 novembar 2017 09:45

alt

Televizija instrument uticaju na javno mnjenjeGeneralna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 21. novembar za Svetski dan televizije Rezolucijom od 17. decembra 1996. godine.

Takva odluka doneta je zbog činjenice da je televizija glavni instrument u informisanju i uticaju na javno mnjenje, olakšava društvenu i kulturnu komunikaciju i podstiče saradnju i partnerstvo u svetu.

Poslednje studije na koja se pozivaju emiteri na današnji dan u svetu pokazuju da postoji trend povećanja poverenja u tradicionalne medije u Evropi i to zbog toga što se publika sve više pita u verodostojnost onoga što vide ili pročitaju na internetu. U 70 odsto od 33 anketirane zemlje, medijska publika ukazala je da postoji tendencija poverenja u televiziju, dok u 11 država ovaj medij uživa najveće poverenje građana.

Istraživanja pokazuju i da se reputacija tradicionalnih elektronskih medija pokazala otpornom u odnosu na društvene mreže i internet te da je na svim tržištima televizija na drugom mestu, posle informativnih magazina, po stepenu poverenja u odnosu na druge medije.
Izvor: Danas.rs


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Farma

IQ test

Dnevni Horoskop