subota, 22 septembar 2018 07:39

alt

Pored horora i vina, festival će imati i muzički deoNa Paliću su počele noći horora i vina. Četvrti po redu festival posvećen filmovima ovog žanra u spoju s kvalitetnim vinima trajaće četiri dana, otvorila ga je trenutno veoma posećena u svetskim bioskopima "Opatica iz pakla". ...

Iz Rumunije, preko Holivuda, do platna obnovljenog bioskopa Abazija stigla je "Opatica iz pakla", čiji je direktor fotografije Maksim Aleksander dobitnik nagrade "Bela Lugoši" koju dodeljuje Festival horora i vina na Palićkom jezeru.

"Ove godine smo više orijentisali festival ka široj publici, tako da će biti i blokbaster "Predator" u subotu, i to u 3D-u. To će biti prvi film koji će biti prikazan na Paliću u 3D tehnologiji, što znači da je bioskop Abazija sada opremljen i 3D tehnologijom", ističe programski direktor festivala Milan Todorović.

Osim blokbastera, fokus ovogodišnjeg festivala je i na domaćim ostvarenjima među kojima se izdvajaju "Ederlezi rajzing" i "Žetva", a tu je i hrvatski "Egzorcizam".

"Pokušali smo, kao i svake godine, da napravimo neki fokus na regionalna i domaća ostvarenja, jer mislimo da je važno da ovaj festival promoviše žanr domaći i u regionu zato što je to žanr koji je praktično zapostavljen ovde, a postoji veliki broj ljudi koji vole taj žanr", dodaje on.

Pored kvalitetnih horora i dobrog vina, festival će imati i svoj muzički deo, pošto u subotu dolazi Sajsi MC.
Izvor: 021.rs


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy