petak, 24 novembar 2017 09:04

alt

Pridružio slavnim holivudskim glucimaNik Nolti se pridružio slavnim holivudskim glucima, dobivši zvezdu na poznatom Bulevaru slavnih.Sedamdesetšestogodišnji glumac dobitnik je brojnih nagrada. Za Oskara je bio nominovan tri puta.  

"Dok još nisam bio glumac, ponekad sam dolazio ovamo da gledam zvezde slavnih. Tada bih se prisećao njihovih filmova... Za mene je velika čast što im se mogu pridružiti", rekao je Nolti.  

Tokom kasnih šezdesetih i sedamdesetih bio je model. U kampanji za prosvetljivač kose "Summer Blonde" iz 1972. pojavio se uz još jednu buduću glumicu Sigurni Viver.

Prva zapaženija uloga i priznanje kritike za Noltija su usledili nakon mini serije "Bogataš i siromah". Otad se pojavio u više od 40 filmova, igrajući široku paletu likova. Sposobnost "oživljavanja" različitih karaktera, atletska građa i grubi glas njegovi su zaštitni znakovi.

Među najveće holivudske zvezde lansirao ga je film "48 sati" iz 1982. godine, u kojem je glumio uz Edija Marfija.

Prvu od tri nominacije za Oskara dobio je 1991. godine za film "Gospodar plime", a za istu je ulogu dobio Zlatni globus. Iste je godine i u Skorsezeovom "Rtu straha" s Robertom De Nirom i Džesikom Lang.  

U filmu "Ratnik" glumio je lečenog alkoholičara i za tu je ulogu bio nominovan za Oskara u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

Nolti je imao buran privatni život, a nisu ga mimoišli ni problemi s porocima. Nekoliko je puta bio uhapšen zbog vožnje pod uticajem opijata. U prošlosti je bio u vezi s glumicama Debrom Vinger i Viki Luis.

Brojne filmske ličnosti nemaju svoju zvezdu u Holivudu. To je verovatno zbog toga što kandidate za zvezdu neko treba da nominuje, a zatim da plati oko 40.000 dolara.

Izvor: N1


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Farma

IQ test

Dnevni Horoskop