nedelja, 08 oktobar 2017 08:06

alt

92 prijave stigle na konkurs za nagraduRekordne 92 prijave stigle su na konkurs za nagradu Oskar u kategoriji najboljeg filma izvan engleskog govornog područja.

To znači da isto toliko zemalja i filmskih teritorija želi da zlatna statua sa 90. dodele nagrada Američke filmske akademije stigne baš kod njih, piše portal bosonoga.com.

Uži izbor filmova će biti objavljen 23. januara, mesec i po dana pre same dodele, koja je zakazana za 4. mart, u holivudskom Dolbi teatru.

Srbiju će predstavljati "Rekvijem za gospođu J." Bojana Vuletića, a Bosnu i Hercegovinu "Muškarci ne plaču" Alena Drljevića. Film "Ne diraj mi u pijat" Hane Jušić biće kandidat Hrvatske, a Kosovo će predstavljati "Neželjeno" od Edona Rizvanolija.

Od suseda, u trci su i Mađarska sa filmom Ildiko Enjedi "O telu i duši", "Popravljač" Adrijana Sitarua koji dolazi iz Rumunije. Albanski predstavnik je "Buđenje dana" Gentijana Kočija, dok Crna Gora ove godine nema predstavnika.

Kompletnu listu pogledajte  OVDE.


Izvor: bosonoga.com

Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (1)add comment

Ладу Гага said:

...
КАКВО БРЕ КОСОВО, ПИЧКА ВАМ МАТЕРИНА

????
09. 10. 2017

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Farma

IQ test

Dnevni Horoskop