petak, 05 decembar 2008 15:52
Najuspešniji srpski plivač optužio državu da mu ne pruža adekvatne uslove za rad, kao i za to da mu još uvek nije isplaćen obećani novac! 
 
 
 
Milorad Čavić progovorio je o tome zbog čega trenira u Italiji a ne u svojoj zemlji, kao i o tome da nikada nije dobio obećani novac za osvojenu olimpijsku medalju!
- Ja sam nomad, jer nemam kuću. Ako negde pripadam, to je ovde. Hteo sam da ostanem u ovoj zemlji da se spremam, ali ova država ne može da obezbedi uslove koji su mi potrebni. Ovo je moja zemlja, ovo je moj grad, ali jednostavno je tako - rekao je najbolji srpski plivač.
 
 
 
U toku konferencije za medije Čavić je ulazio u raspravu sa državnim sekretarom za sport Zlatanovićem, koji tvrdi da je ministartsvo za sport uplatilo novac OKS i Plivačkom savezu, na šta je Čavić odgovorio da on nije dobio ni evro!
- Sramota me je što uopšte pričamo o ovome! Zanima me gde se izgubio duh sporta. Ja ne jurim novac, samo tražim od države uslove i sredstva - zaključio je Milorad Čavić.

Celu stvar je započela u stvari ministarka sporta Snežana Marković-Samardžić, čiju je izjavu prenela TV Fox, da je najbolji srpski plivač u stvari nezahvalan jer od države dobija zbog svojih zasluga 52 000 dinara, a mnogi dobri đaci ne dobijaju ništa. Takođe, Čaviću nije isplaćena nagrada za uspehe u iznosu od 200 000 evra, za tri osvojene zlatne medalje i olimpijsko srebro, nego samo deo.
Foto Mondo

Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (14)add comment
 1 2

ja said:

...
Sramota je da mu se ovo dogadja, da uopste dolazi u situaciju da prica o ovome...Hvala Bigu da sam otisla iz Srbije!!!
05. 12. 2008

vlada said:

sramota
ovo je sramota,svi iz vlasti treba da se stide posle ovoga,jer momak je zaista prevaren.
05. 12. 2008

biljana said:

...
baš tužno.Pratim sport pa sam već čula o tome.Nek dođe u Hrvatsku i sve će biti dobro.
05. 12. 2008

Mile said:

...
Strasno, jadan decko, zar treba da se pravda nekome. Pa on je osvojio svetski rekord pre nego sto je drzava ulozila dinara u njega, pa je ipak odlucio da brani boje Srbija
05. 12. 2008
 1 2

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop