ponedeljak, 19 februar 2018 09:16

alt

"Odbijam da primim bilo šta od Novaka"


„Dovoljna nagrada mi je što pomažem tenisu radeći sa njim”, istakao Amerikanac.

- Odbijam da primim bilo šta od Novaka, uključujući tu i moje troškove. Nisam zainteresovan za plaćanje, ako mu pomognem, pomažem tenisu, a to je dobra stvar - rekao je Andre Agasi.

Američki trener prezadovoljan je sposobnostima najboljeg srpskog tenisera svih vremena.

- Pažljivo sam gledao Novaka na šljaci i površina koju on pokriva je neverovatna. Kad postavim svoje noge gde je on, to je šest koraka, a taj prostor Đoković pokriva tako brzo.

Agasi je napravio paralelu između vremena kada je on dominirao "belim sportom" i sadašnjeg gde glavnu reč vode Đoković, Federer i Nadal.

- Svaki sport napreduje i zato ne smatram uvredljivim kada čujem da ljudi kažu da je sadašnja generacija bolja od moje, da je ovo zlatno doba muškog tenisa. Naš sport se nije mnogo promenio od vremena kad sam ja igrao, spin je postao važan faktor u igri, pasing udarci su otišli nekoliko nivoa napred, a ono što je nekada smatrano izuzetnim potezom, sada je uobičajeno. Sve se promenilo.

O igračima koji bi mogli da zamene sadašnju generaciju, naveo je dvojicu.

- Nik Kirjos ima talenat kakav niko nema, ali ko bi se kladio na njega. Aleks Zverev ima sva oružja i pritom izgleda veoma profesionalno, ali mnogo je stvari koje zavise od psihologije - istakao je Andre Agasi.


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Farma

IQ test

Dnevni Horoskop