ponedeljak, 06 oktobar 2008 16:56
Ruski milijarder Roman Abramovič naručio jahtu sa odbrambenim oklopom i sistemom za detekciju projektila i raketa!
 
 
 
Jahta je vredna više od 200 miliona funti biće duga oko 170 metara i biće ujedno najveći privatni brod ikada napravljen, a izrađuje se na brodogradilištu u Nemačkoj čija lokacija nije otkrivena, a na kojem je bio konstruisan "Bizmark", jedan od najpoznatijih brodova iz Drugog svetskog rata. Brod će imati radarsku opremu koja će upozoravati posadu na dolazeće rakete, a prozori i kabina četrdesetjednogodišnjeg ruskog tajkuna će biti otporni na metke.
 
 
Na palubama ovog plovila nalaziće se i dve platforme za sletanje helikoptera, a u sklopu jahte će biti 24 kabine za goste kao i bioskop, akvarijum, diskoteka i bolnica. Ako ovaj bogataš na primer odluči da svojom jahtom ode na Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje će se održati u Južnoj Africi 2010. godine, biće spreman da se odbrani od somalijskih gusara koji su pre dve nedelje oteli ukrajinski teretni brod pun ruskih tenkova.

Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop