nedelja, 16 jul 2017 07:47

alt

Riblja čorba na završnici festivalaFestival ruske muzike "Boljšoj", koji je na Mećavniku na Mokroj Gori okupio mlade talentovane muzičare iz Republike Srpske, Srbije i Rusije, svečano je zatvoren dodjelom nagrada najboljim takmičarima.

Nagrada Zlatna matrjoška u konkurenciji takmičara od 18 do 25 godina pripala je kvintetu harmonika Fakulteta muzičkih umjetnosti Istočno Sarajevo, srebrna Anji Malkovoj iz Novog Sada, a bronzana Ivani Damjanov iz Novog Sada.

U konkurenicji od 13 do 17 godina, pobjednik je Svetlana Zvirjeva iz Sankt Peterburga, drugu nagradu dobila je Јana Јakovljević iz Beograda, a treću Violeta Sabajeva iz Omska.

Predsjednik žirija bila je Danijela Јović, a članovi Zoran Komadina i Јurij Rozum.

Osnivač festivala Emir Kusturica rekao je da je Drvengrad izgrađen da bi okupljao ljude koji se bave kulturom.

U završnici festivala nastupili su simfonijski orkestar "Boljšoj" i solisti – mecosopran Milijana Nikolić, violinistkinja Tatjana Samuil i violončelista Јustus Grim.

U zabavnom delu programa, publiku je zabavljao poznati srpski rok sastav Riblja čorba.

Cilj festivala, koji je osnovao režiser Emir Kusturica, a podržala kompanija Gaspromnjeft je razvoj kulturnih veza između Rusije i Srbije, kao i podrška mladih talenata iz muzičkih škola i akademija iz Srbije, Republike Srpske i Rusije.

Izvor: SRNA


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop