ponedeljak, 29 januar 2018 09:35

alt

"Nema više ćutanja. Nema više čekanja"Ovogodišnji Zlatni globus biće upamćen po govoru Opre Vinfri i crnim toaletama koje su nosile poznate dame u znak podrške ženama koje su žrtve seksualnog nasilja. Muzička dodela nagrada Gremi nastavila je tradiciju pokreta #MeToo i umesto crnih haljina i odela, a bilo je i toga, većina je u ruci ili na reveru imala belu ružu.

Parola inicijative "Times up" je: "Nema više ćutanja. Nema više čekanja. Nema više tolerancije prema diskriminaciji, uznemiravanju i zlostavljanju. Vreme je istaklo". Nezavisni pravni fond pokrenule su žene u šou-biznisu sa ciljem da se promeni sistemska neravnopravnost između muškarca i žene u poslovnom okruženju, ali isto tako, da pruži podršku i pomoć osobama koje trpe nasilje od saradnika i nadređenih u svojoj firmi.

Pevačica i glumica Janelle Monae je dobila zadatak da najavi pesmu i nastup pevačice Keshe - "Praying" koja ja napisana kao vid oproštajnog pisma od zlostavljača koji joj uništio život. Kesha se prethodnih godina na sudu borila protiv svog producenta Dr Luka kojeg je optužila za seksualno, fizičko i verbalno zlostavljanje. Nakon optužbi, izdavčka kuća je obustavila njenu karijeru, sve dok nije dobila podršku javnosti i kolega koji su na Twitter-u pokrenuli inicijativu #FreeKesha kako bi mogla da nastavi da piše i objavljuje pesme.Emotivni nastup Keshe zajedno sa koleginicama kao što su Sindi Loper i Kamila Kabejo rasplakao je prisutne na dodeli nagrada, kao i gledaoce.


Izvor: Noizz.rs


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy