petak, 09 mart 2018 09:01

alt

Album će biti izdat u nekoliko formata, kao CD i vinil


Posthumno izdanje albuma "Both Sides of the Sky" američkog gitariste Džimija Hendriksa biće izdato u SAD, saopšteno je na sajtu legendarnog muzičara.

Na albumu se nalazi 13 pesama koje je Hendriks snimio od 1968. do 1970. godine, a deset pesama nije ranije objavljeno.

Album će biti izdat u nekoliko formata, kao CD i vinil.

Hendriks (1942-1970) jedan je od najtalentovanijih i najuticajnijih gitarista u istoriji rok muzike. Levoruki gitarista upamćen je po albumima "Are You Experienced?" (1967), "Axis: Bold as Love" (1968) "Electric Ladyland" (1968), "Smash Hits" (1969) i "Band of Gypsys" (1970).

Njegovi najpoznatiji hitovi su "Hey Joe", "Voodoo Child", "Little Wing", "Crosstown Traffic" i "Purple Haze".

Bio je poznat po maestralnim improvizacijama na koncertima i izvođenju američke himne "The Star-Spangled Banner" na čuvenom festivalu Vudstok. Jedan je od prvih gitarista koji je koristio specijalne efekte kao što su distorzije i pojačala sa povratkom zvuka (audio feedback).

Posle njegove iznenadne smrti u 28. godini izdato je nekoliko njegovih albuma. Njegova tehnika sviranja inspiracija je za mnoge muzičare, mada brojni kritičari smatraju da nema "pravog" naslednika.Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (1)add comment

Lolitina said:

...
Dzimi je izvanredan , oznacio je citavu jednu muzicku eru roka i bluza , hvala mu !
10. 03. 2018

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Farma

IQ test

Dnevni Horoskop