sreda, 12 jul 2017 08:36

alt

Odelenje može da primi 50 pacijenataAmerička pop zvezda Madona svečano je otvorila prvo specijalizovano bolničko dečje odeljenje u Malaviju, čiju je gradnju finansirala njena humanitarna organizacija Raising Malawi (Podizanje Malavija), poručivši da će to "pomoći životima hiljade dece" te zemlje na jugu afričkog kontinenta.

Odeljenje pedijatrijske hirurgije i intenzivne nege "Mersi Džejms" centralne bolnice Kraljica Elizabeta u Blantiru, drugom po veličini gradu u toj zemlji, može da primi 50 pacijenata, a ime je dobilo po Madoninoj usvojenoj ćerki iz Malavija.

Gradnju je finansirala Madonina humanitarna organizacija Raising Malawi, a reč je o prvom specijalizovanom bolničkom odeljenju za decu u zemlji od 18 miliona stanovnika, prema UN-u jednoj od 20 najsiromašnijih zemalja sveta.

U govoru na svečanom otvaranju, prenošenom na nacionalnoj radio stanici MBC, Madona je rekla da je gradnju odeljenja počela da planira još pre deset godina, kada je u Malaviju snimala dokumentarac o deci zaraženoj HIV-om.

Novo pedijatrijsko odeljenje pružiće "vrhunsko edukativno okruženje za obrazovanje nove generacije lekara u Malaviju, kako bi zemlja u tom području postala samodovoljna", poručila je tom prilikom Madona.Autor teksta: Hina/N1


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (2)add comment

Ledy Gaga trandzolina - NANOGICA htela da se SLIHTA Novaku Djokovicu, kao zbog balavice :) said:

...
DA NIJE BILO ARKANA, TVOJA NANOGICA BI SAD JAAAKO ZALILA....
12. 07. 2017

Ledy Gaga lepotinja - znate li da je idiot Novak Đoković svjoj smrdljivoj džukeli dao ime NIKOLA TESLA? said:

...
SREBRENICE NIJE BILO......

BRATE MILI,
OVI RETARDIRANI TURCI GARANT U TE KOVČEGE TRPAJU I NEPOTREBAN TEHNIČKI OTPAD I UGINULU KRUPNU I SITNU STOKU, E NE BI k***c DOSTIGLI BROJKU OD 9.000.

ZNATE ONO, CRKLA NANI HATIDŽI KRAVA, PREJELA SE DETELINE ( KRAVA, NE NANA ), I NANA OŠLA U MESNU ZAJEDNICU DA POTRAŽI KUJ ĆE KRAVU DA ZAKOPA IL U KAFILERIJU DODNESE, KAD TAMO PREŠEDNIK ALIJICA MUNIRIN ŠTONO NIJE OSMOLJETKU ZAVRŠIO JER MU PAMET BILA UGLAVNOM U KITICI, PA JE JEBAVO PRVO KOKOŠKE A ONDAK I KOZE, PA NANI REKO:

" ŠUĆUR ALAHU, EVO NAMI JOŠ JEDNOGA ZA POTOČARE, JOŠ ĆEMO ZLATNI LJILJAN ZA DOPRINOS NAŠOJ STVARI DA DOHBIJEMO, MAŠALA..."....
..
12. 07. 2017

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop