petak, 07 jul 2017 07:41

alt

Kitove-ubice često nazivaju "morskim vukovima"Ruski naučnici snimili su retku scenu jata orki kako love i ubijaju 12 metara dugačkog kita kod obale Kamčatke. Na ruskom dalekom istoku živi oko 200 kitova-ubica.

„Ovo je neverovatan prizor. Pratili smo ih i sada konačno i snimili rezultat lova. Ulovili su 12 metara dugačkog minke kita“, objasnila je Tatjana Ivkovič, istraživač sa Univerziteta u Sankt Peterburgu.

Orke su gonile kita usana da ga iznure i udave. Onda su počele da kidaju meso sa njega, ostavljajući krvav trag na površini.

Istraživači objašnjavaju da je sedam odraslih orki započelo lov, a da im se kasnije pridružilo još četiri, među kojima i mladunčad.

Zbog organizovanog načina na koji love plen, najčešće u jatima, kitovi-ubice često se nazivaju morskim vukovima.


Izvor: rts.rs


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (1)add comment

Ledy Gaga lepotinja - znate li da je idiot Novak Đoković svjoj smrdljivoj džukeli dao ime NIKOLA TESLA? said:

...


ZA UKIDANJE NACIONALNE FREKVENCIJE TV PINK

Ovo ludilo se KONACNO mora zaustaviti. Bahatost i brutalnost recnika vlasnika TV Pink na nacionalnoj frekvenciji, najgrublja zloupotreba nacionalne frekvencije u politicke svrhe, sikaniranje i maltretiranje gradjana Srbije licnim i politickim obracunima, svakodnevne gadosti koje smo primorani da slusamo putem saopstenja, otvorenih pisama i slicno na nacionalnoj frekvenciji, bombardovanje lazima, klevetama - hitno trazimo ukidanje nacionalne frekvencije ovoj medijskoj kuci. Ovo nije zastita i politicka odstupnica onima koje je Z. Mitrovic vredjao, ovo je STOP za svakodnevni primitivizam, prostakluk, psihicko maltretiranje i lincovanje nas i nasih porodica. Prevrsili su svaku meru pristojnosti. Ove gadosti naravno nisu jedini razlozi zbog cega kao gradjani trazimo od nadleznih regulatornih tela i instituciju oduzimanje frekvencije ali su sasvim dovoljni za donosenje ove odluke.
08. 07. 2017

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop