sreda, 10 septembar 2008 16:02

Dino Dvornik je danas ispraćen na večni počinak na zagrebačkom groblju "Mirogoj"

 

Nešto ranije bila je upriličena komemoracija za pokojnog pevača u zagrebačkom pozorištu mladih, gde je bila i otvorena knjiga žalosti. Na samom skupu su se našli mnogi Dinovi poštovaoci, kao i dinovi prijatelju, među kojima su i Alka Vujica, Tony Cetinski, Giboni, Oliver Dragojević, Davor Gobac, Nina Badrić i mnogi drugi.Tom prilikom Dinova ćerka Ella je upisala u knjigu žalosti - "Otišla bih sa tobom tata, ali ne mogu zbog mame", a supruga Danijela mu je ostavila poslenji poljubac.

 

Kao što se i očekivalo, a to je bila i pokojnikova želja, retko ko je bio u crnini.Tako je i sam Dino kremiran u crvenom odelu sa cilindrom na glavi, što je inače trebala da bude ideja za promociju svog novog albuma, samo što je Dvornik trebao da iskoči iz kovčega.Okupljenima se obratila i Alka Vujica, koja je spremila veličanstven govor, za svog prijatelja -
"Ako je neko među nama bio umetnik, onda si to bio ti. Bio si i ostao uvijek isti - hodajuća muzika. Čovek koji zna sve, koji razume planetu koja se raspada. Tvoj bol bio je svetski bol. Ti si bio spojen sa svemirom, a to mogu samo neki. Pamtiću te kao mudraca koji zna previše, da bi mu ljudi verovali. Kažu da si bio tata funka, a ti si bio tata za sve. Čovek koji nikada nije ovde pripadao. Ako postoji svet iza ovoga, ti mu sigurno pripadaš. Znam da se ovde nikada nisi dobro osećao", rekla je Vuica.

 

 

fotografije su preuzete sa portala index

 


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Najnovije vesti:

Farma

Popularne vesti u poslednjih:

IQ test

Dnevni Horoskop