utorak, 15 maj 2018 09:16

alt

Afirmacija porodice i porodičnih vrednosti
Svetski dan porodice, 15. maj, obeležava se širom sveta od 1993. godine, kada ga je Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila Svetskim danom porodice.Na taj način je istakla važnost porodice kao osnovne društvene zajednice.

Cilj obeležavanja Svetskog dana porodice jeste afirmacija porodice i porodičnih vrednosti.

Prema preporukama UN porodica zahteva posebnu pažnju, potrebna joj je pomoć i zaštita kako bi mogla da ispuni svoje odgovornost
Cilj obeležavanja Svetskog dana porodice jeste afirmacija porodice i porodičnih vrednosti, podsticanje jednakosti između polova u okviru porodice, zaštita porodice kao osnovne jedinice društva i pomoć kako bi one mogle da ispune svoju odgovornost prema zajednici.

Prema preporukama UN porodica zahteva posebnu pažnju,  posebno u situaciji kada je pogođena siromaštvom, invalidnosti njenih članova i nasiljem. U rešavanje ovih problema neophodno je uključivanje svih nadležnih institucija .

Na ovaj dan širom sveta organizuju se razne manifestacije na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou čiji je cilj da ukažu na različita područja značajna za porodicu i socijalne, ekonomske i demografske procese koji se tiču porodice.

Danas, 15. maja, ukoliko ste daleko od svojih roditelja, ako ih niste davno čuli, pa čak i ako jeste, nazovite ih, ukoliko ste blizu, posetite ih! Roditelji pozovite svoju decu, prošetajte, popričajte…
Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy