utorak, 05 decembar 2017 15:17

alt

Pojavili su se i rivali u svetu kripto valutaU aprilu 2010. godine cena jednog Bitcoina iznosila je 0.003 dolara, dok je danas cena jednog Bitcoina preko 11.500 dolara. Da ste pre 7 godina uložili 100 dolara u Bitcoin, danas bi imali preko 250 miliona.

Tek što je i sam Wol Strit počeo da obraća više pažnje na Bitcoin, pojavili su se novi rivali u svetu kripto valuta koji prete nadjačati dosadašnjeg vođu. Jedan od njih je i Ethereum koji danas obuhvata čak 32% ukupne vriednosti svih kripto valuta (Bitcoin obuhvata 38%), kao i Litecoin čija je ukupna vrednost po prvi put prešla 5 milijardu dolara.

U međuvremenu mnoge države su proglasile Bitcoin legalnim što je uveliko imalo pozitivan uticaj na njegovu cenu. U Japanu od nedavno mnogi trgovački lanci dozvoljavaju kupovinu za Bitcoin što je uticalo da cena ove kripto valute tokom prethodnog meseca poraste skoro 80%, a Japan postane najveće tržište za Bitcoin na svetu. Investitori očekuju da će uskoro i mnoge druge države sprovesti u zakon ovaj vid trgovine.


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Farma

IQ test

Dnevni Horoskop