četvrtak, 07 septembar 2017 07:58

alt

"Exit postao kultura za sebe"


Nakon što je prošle godine DJ Mag, jedan od dva vodeća globalna magazina iz oblasti elektronske muzike, napisao da je "Exit mnogo više od festivala" i da je "Exit postao kultura za sebe", ove godine izveštaj, takođe na duplerici, stiže i od direktnog rivala, magazina Mixmag.

Mixmag ističe da je "festival iz studentskog protesta izrastao u brzorastuću festivalsku gromadu, čvrsto se pozicionirajući u Srbiji kao najveći kulturni izvozni proizvod".

Novinar Vil Krisp piše da Exit donosi bogat spoj različitih muzičkih žanrova, od indi roka, preko regea, sve do hevi metala, a da je jedan od ključnih pravaca oduvek bio i tehno, ističući da je ovo tradicija koja potiče još iz devedesetih godina prošlog veka i vladavine Miloševića, kada je u Beogradu začeta klupska scena, kao vid alternative nadrealnoj stvarnosti, ali i kao oblik aktivnog protesta protiv vladajućeg režima.

Ovo je samo jedan u nizu tekstova o Exitu o kojem otvorena priznanja kao jednom od najvećih srpskih brendova pišu svetski poznati mediji kao što su The Guardian, CNN, BBC, MTV, New York Times, The Huffington Post, The Economist i brojni drugi. Podsećamo da je prošle godine Exit je proglašen za Najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane vodeće evropske turističke platforme "European Best Destinations”, a prethodnih godina proglašen je i za Najbolji evropski festival 2014. od strane Evropskih festivalskih nagrada i 2007. od strane Britanskih festivalskih nagrada.Autor: 021.rs


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (1)add comment

Cacaca said:

...
I treba da bude , svaka čast !
08. 09. 2017

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy

Farma

IQ test

Dnevni Horoskop