ponedeljak, 14 maj 2018 13:27

alt

Nagrada za životno delo Ansamblu KOLO
Gala koncertom u ponedeljak večeras u 20 časova u Operi i tetru Madlenijanum, Ansambl KOLO obeležiće 70 godina rada.

Savremenim režijskim konceptom i inovativnim dizajnom, umetnici će se predstaviti brižljivo odabranim programom. U utorak 15. maja na sam dan osnivanja Ansambla, u Jugoslovenskoj kinoteci u 12 časova, biće održana promocija fotomonografije „KOLO:70 godina kasnije “ i uručenje nagrada za životno delo Ansambla KOLO.

Pored autorke Jelene Janković, o fotomonografiji će govoriti član ULUPUDS-a Ivan Grlić predsednik sekcije umetničke fotografije , fotograf Miša Obradović i Oksana Olejnik, kustos međunarodnog fotografskog takmičenja „Andrej Stanjin“ iz Moskve. Nagrade za životno delo ove godine biće uručene istaknutim umetnicima Živki Grbić, Radojici Kuzmanoviću i Vladimiru Slijepčeviću, posthumno.

Na Savskom šetalištu na Kalemegdanu od 10. do 20. maja posetioci će moći da vide izložbu fotografija Jelene Janković.

O jubileju Ansambla KOLO, Vladimir Dekić, direktor je rekao:

„Slavimo sedamdeset godina. Sedamdeset godina u kojima se sve oko nas menjalo. Menjao se način na koji ljudi žive svoje živote, tehnologija je napredovala neverovatnom brzinom, ceo svet se transformisao. Više puta.

Ali tokom svega toga, mi smo očuvali ono što je najvrednije. Očuvali smo naše nasleđe, našu tradiciju, našu kulturu. I ne samo to. Mi je ponovo otkrivamo. To je suština našeg postojanja Mi smo veza između prošlosti i budućnosti. Mi smo tu da budemo i čuvar našeg nasleđa i ledolomac naše kulture. 70 godina postojanja je veliki uspeh. Ali to je tek početak!“

Izvor: Espreso.rs


Podeli na Facebooku

Stavovi izneti u komentarima su privatno mišljenje njihovih autora, a ne redakcije portala i portal nije odgovoran za sadržaj komentara.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy